Overnachten NK Wielrennen Col du VAM

Col du VAM - NK Wielrennen 2020

Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2020 vind het NK Wielrennen plaats op en rond de Col du VAM, oftewel de VAM-berg nabij het Drentse dorp Wijster. Het is de eerste keer dat nationale wedstrijden rond de VAM-berg worden georganiseerd.

Wethouder Erjen Derks, Sport van Midden-Drenthe: “Het is natuurlijk prachtig dat de KNWU de Col du VAM als locatie voor het NK wielrennen heeft gekozen. Dat bevestigt nog maar eens dat we met dit bijzondere wielerparcours een echt pareltje voor de wielersport in Midden-Drenthe hebben”

Een parcours dat gelukkig niet alleen door de professionele fietsers omarmd wordt, maar ook door amateurs en recreanten. – Erjen Derks

Nederlandse Loterij, sponsor van de Nederlandse wielersport en afgelopen jaar naamgever van de NK wegwielrennen in Ede is in 2020 ook de trotse naamgever van de NK wegwielrennen op de Col du VAM.

Nederlands Kampioen

In 2019 werd Fabio Jakobsen Nederlands kampioen op de weg in het Gelderse Ede. Hij versloeg in de sprint onder meer Moreno Hofland en Bas van der Kooij. Later in het jaar nam hij deel aan zijn eerste grote ronde, de Vuelta. Hier versloeg hij tot twee keer toe onder andere Sam Bennett in de sprint, zijn tweede etappezege in Madrid noemde hij ‘het grootste moment in zijn carrière, zeker in de Nederlandse kampioenstrui’ In Wijster zal Fabio Jakobsen alias ‘The Hurricane of Heukelum’ op de Col du VAM zeker een gooi gaan doen naar titelprolongatie.

Overnachten NK Wielrennen Col du VAM Wijster

Bent u voornemens het NK Wielrennen te bezoeken? Bij Vakantiecentrum Sonnevanck kunt u bungalows huren tot 12 personen. Kamperen kunt u op onze ruime velden waar u tevens terecht kunt met uw camper.

u heeft een stacaravan of chalet en zoekt een mooie jaarplaats in het hart van Drenthe?