Beleef Nationaal Park Dwingelderveld

Holtveen Dwingelderveld Drenthe

In Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. Het park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Op de fietspaden, ATB-routes, de ruiterroutes en de wandelpaden evenals twee gehandicaptenpaden kun je de natuur zelf ontdekken. Er is zelfs een nachtwandelroute. In dit Nationaal Park kun je nog van een eindeloze, ongestoorde horizon genieten.

Regelmatig struinen we met begeleiding naar het Dwingelderveld op zoek naar de grote schaapskuddes waarvan er maar liefst twee met herder actief zijn om de heide in conditie houden. Via het Jacobspad brengen we een voorzichtig bezoek aan een grote dassenburcht, een vleermuizenkelder, waarin de laatvlieger, de rosse vleermuis en dwergvleermuis hun huisvesting hebben gevonden en we wandelen naar uitzichtpunt de Schapenkop bij het Holtveen. Deze uitkijk is gebouwd op de geluidswal in de. Aan de ene kant van de uitkijk heb je zicht op het verkeer van de A28 en aan de andere kant heb je een mooi uitzicht op het Dwingelerveld.

Honderd jaar geleden was bijna heel Drenthe één grote heidevlakte. Dat is nu niet meer, maar zoek je de grote, stille heide, dan ben je op het Dwingelderveld aan het goede adres. Wandelend of op de fiets, je kunt hier heerlijk verdwalen.

Je voelt de mystieke sfeer, maar ziet misschien ook wel de grauwe kiekendief, lepelaar, zwarte specht of de kraanvogel waarvan in 2018 al zes paren zijn gespot op het Dwingelderveld. Vakantiecentrum Sonnevanck ligt in de nabij van het Nationaal Park Dwingelderveld. Ons park is een ideale uitvalbasis om dit prachtige natuurgebied te ontdekken.  Geregeld organiseren we leerzame wandel- fietstochten naar en over het Dwingelderveld vanaf Vakantiecentrum Sonnevanck.

u heeft een stacaravan of chalet en zoekt een mooie jaarplaats in het hart van Drenthe?